Litauiska konstnärer gör NFT:er till förmån för Ukraina

Nyheter.
Varje NFT är försedd med ett årtal som representerar ett viktigt år i Ukrainas historia. (Bild: Art Value)

KONST. Projektet Art Value leds av den Litauen-baserade konstnären Das Vegas, artistnamn för Vygandas Šimbelis, och har skapat en samling Non-fungible tokens, så kallade NFT:er, vilka säljs till förmån för Ukraina.

Varje NFT är försedd med ett nummer som representerar ett datum i Ukrainas historia då en viktig politisk eller kulturell händelse ägt rum.

– NFT:erna föreställer inte bara nummer, som alla våra tidigare konstverk, utan också den Ukrainska flaggans färger. Sedanre kommer alla som köpt en NFT kunna anpassa verket på vår hemsida, och på sätt och vis bidra till att skapa konstverket. Varje verk är unikt, och därför går det inte att komma över mer än en NFT med samma datum, säger Vygandas Šimbelis/Das Vegas i ett pressmeddelande.

Alla intäkter från projektet kommer doneras i kryptovaluta och fördelas till hjälporganisationer i Ukraina.

– För att få slut på den terror Ryssland utsätter Ukraina för måste alla bidra på det sätt man kan, oavsett om det rör sig om kläder, mat, eller – som i vårt fall – att samla in pengar genom konst. Vårt mål är att inte bara bidra till Ukraina utan också hedra landets historia, säger Šimbelis.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr