Kungen: Jag kände mig som en säl

Nyheter.
Kungen intervjuas av Kristoffer Triumf i “Värvet”. (Foto: Acast)

KUNGLIGT. “Värvet” får fint besök – i ett nytt avsnitt av Kristoffer Triumfs intervjupodd intervjuas kung Carl Gustaf. Bland annat berättar han om hur han kände sig som en säl i vattenbrynet på Gotska Sandön.

Det är första gången som kungen ställer upp på en liknande intervju, och i avsnittet berättar han om allt från hur pandemin har påverkat familjen och dess arbete, sin passion för den svenska skogen, om att födas in i sin yrkesroll och synen på kronprinsessan som blivande statschef, sin relation till nyligen bortgångne prins Philip och om hur det stundande 75-årsfirandet kommer att se ut.

Bland annat berättar kungen att han älskar sitt jobb men att det finns nackdelar, som att ständigt ha ögonen på sig.

“Det är jättejobbigt, det tär. Men jag är ju inte den enda. Alla företagsledare och politiker som har samma ansvar borde känna samma sak”, säger han i podden.

Han berättar om ett tillfälle då han låg och njöt av lugnet på en strand på Gotska Sandön.

“Jag la mig i vattenbrynet och bara vilade ut. Det var underbart att ligga på denna fantastiska strand. Men då kom det några turister och frågade om de fick fotografera. Jag kände mig som en säl sådär som man skulle fram och fota och ha med sig hem och då sa jag faktiskt nej”, säger han.

Kristoffer Triumf startade “Värvet” 2012 och har sedan dess långintervjuat många ur den svenska kändiseliten. Intervjun med kungen görs med anledning av hans kommande 75-årsdag den 30 april.

“Eftersom pandemin påverkar den traditionella uppvaktningen även i år, erbjöds jag möjlighet till en intervju för att ge den svenska befolkningen en chans att lära känna kungen på ett nytt och mer personligt plan. Det känns otroligt hedrande att ‘Värvet’ är den första podden i Sverige som får möta kungen i en intervju av det här slaget”, säger Triumf i ett pressmeddelande.

Det senaste från Nyheter

0 0kr