Kate Winslet anklagar Hollywood för homofobi

Nyheter.
Kate Winslet och Saoirse Ronan i filmen “Ammonite från 2020. (Bild: Neon/AP)

ANKLAGELSE. Skådespelaren Kate Winslet har tröttnat på Hollywoods förlegade attityd mot homosexualitet, som hon menar hindar stjärnor från att komma ut ur garderoben.

I en intervju med The Sunday Times säger hon att hon har svårt att räkna alla unga skådespelare hon känner som är livrädda för att deras sexuella läggning ska bli känd och att de därmed ska ha svårare att få “straighta” roller.

Enligt Winslet börjar diskrimineringen redan i början av karriären då de får höra av sina agenter att öppenhet kan skada deras framtidsutsikter.

I intervjun får “Titanic”-stjärnan även frågan om sin egen medverkan i den verklighetsbaserade filmen “Ammonite”, som hade Sverigepremiär i mars och som skildrar förhållandet mellan paleontologen Mary Anning och rikemanshustrun Charlotte, och hon försvarar sig mot påstående att hon – som heterosexuell – potentiellt skulle ha “stulit” den rollen från någon annan.

– Jag vet att den rollen aldrig erbjöds till någon annan och i och med min medverkan i filmen hade jag en möjlighet föra en hbtq-historia in i folks vardagsrum, säger hon till The Sunday Times.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr