Josef Fares spel “It takes two” blir film

Nyheter.
Josef Fares är numera i spelbranschen (foto: Karin Wesslén / TT)

DATASPEL. Josef Fares prisbelönta spel “It takes two” ska filmatiseras, skriver Variety.

Den tidigare filmregissören, känd för bland annat genombrottsfilmen “Jalla, jalla” och “Kopps”, har tagit klivet över till spelbranschen och grundat företaget Hazelight Studios.

“It takes two” handlar om ett par som förvandlas till dockor och ska försöka lappa ihop sitt förhållande med hjälp av en psykolog.

Bolaget Dj2 Entertainment ska utveckla spelets premiss till en film och manusförfattarna till “Sonic the hedgehog”, Pat Casey och Josh Miller, är knutna till projektet.

Det var så roligt att skapa världen och berättelsen i “It takes two”. Det är en stark intrig med många galna spelfigurer och har stor potential att bli en bra film eller tv-serie, säger Josef Fares i ett uttalande till Variety.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr