Nu släpps antologin Poeter mot krig

Nyheter.
Antologin Poeter mot krig, till förmån för Ukraina

POESI. Idag släpps diktsamlingen Poeter mot krig, till förmån för Ukrainas folk.

Boken Poeter mot krig är ett samarbete mellan Ekström & Garay förlag, Opulens magasin, ABF Malmö, ABF Göteborg och Exakta Print. 44 poeter har bidragit med dikter till blixtprojektet, och många av dikterna är tidigare opublicerade. I boken finns dikter av poeter som Göran Sonnevi, Mikael Wiehe, Elis Monteverde Burrau och Arazo Arif. Bokens redaktör är Opulens kulturredaktör Clemens Altgård.

– En diktsamling stoppar inget krig men alla solidariska insatser runt om i världen just nu kan ge det ukrainska folket den frist de behöver för seger, frihet och fred, säger Opulens chefredaktör Stefan Bergmark.

Det är andra gången som en antologi med titeln Poeter mot krig görs – den första boken gavs ut 2003, i samband med USAs invasion av Irak.

– Det kändes självklart för alla som jobbade med den första antologin att ge ut en till bok i detta nya sammanhang och åter samla samtida poetiska röster mot krig, säger Paul Nilsson, förlagschef på Ekström & Garay, i bokens förord.

Boken finns att köpa på bland annat Pocketshop, Adlibris och Bokus och hela överskottet av försäljningen doneras till Röda Korsets insamling för humanitära insatser i Ukraina.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr