Hellströmmusikal får urpremiär i Göteborg

Nyheter.
Michalis Koutsogiannakis spelar hamnarbetare i den nyskrivna musikalen “Kärlek skonar ingen” med musik av Håkan Hellström. (Foto: Ellika Henrikson)

OPERA. Göteborgsoperan inleder operahösten med Rossinis “Barberaren i Sevilla” i regi av Rodula Gaitanou. “Vi vet att publiken längtar lika mycket efter oss som vi efter dem”, säger vd Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Skådespelarna Sofia Pekkari och Nina Zanjani medverkar i musikalen “Kärlek skonar ingen”, som bygger på Håkan Hellströms musik, och som får urpremiär 9 oktober. Historien utspelas under ett dygn och handlar bland annat om en pensionerad hamnarbetare som spelas av Michalis Koutsogiannakis. Musikalen är skriven av regissören Victoria Brattström, musikern Simon Ljungman, artisten Håkan Hellström och författaren Mirja Unge.

I höstens program finns även den nyskrivna musikaliska berättelsen “Boye & Hörberg” som ska turnera i Västra Götaland.

Den 14 oktober firas hundraårsjubileet för allmän och lika rösträtt med konsertkvällen “Kvinnors röst”.

5 december blir det premiär på Wagners “Ragnarök” som därmed avslutar Göteborgsoperans mångåriga satsning på hela “Nibelungens ring”. Danssäsongen inleds redan 21 augusti med “Hurricane” av Yoann Bourgeois som bara hann ges en gång innan operan pandemistängde våren 2020. Den version som nu får nypremiär är utbyggd och förlängd. Efter några föreställningar i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival ska den turnera i Europa.

Koreografen Carl Olof Bergs nya dansverk “Astronaut” ges direkt för mellanstadieelever i deras klassrum.

Säsongen rymmer även urpremiär 21 januari av “Here not here,” av koreografen Maxine Doyle i samarbete med konstnären och scendesignern Es Devlin som tidigare har jobbat med bland andra Beyoncé och U2.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr