Gymnasieelever bjuds till Bokmässan

Nyheter.
Gratisdagen är ett initativ för att väcka läslust. (Collage: C Altgård / Opulens.)

LÄSFRÄMJANDE. Tillsammans med förlaget Natur & Kultur bjuder Bokmässan in 1500 gymnasielever till en gratisdag.

Initiativet är en gemensam satsning med syftet att främja elevernas läslust, och en möjlighet för eleverna och deras lärare att upptäcka Bokmässan i Göteborg.

– Vi ser mycket fram emot att få välkomna eleverna och lotsa dem in i Bokmässans fantastiska värld. Med teman som Sydafrika, Klimatkrisen och Röster från Ukraina och massor av andra spännande ämnen, ser vi att årets program verkligen kan tilltala en publik av vetgiriga unga vuxna, säger Oskar Ekström, programchef för Bokmässan, som även kommer hålla ett inledande anförande för gymnasieeleverna och berätta om Bokmässan.

Utöver programpunkter med debattören Nicolas Lunabba och radiojournalisten Cecilia Düringer bjuds även eleverna på entré och seminariekort.

– Vi hoppas och tror att det här initiativet kan få fler unga människor att upptäcka böckernas värld och inspireras till läsning, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur. Att få fler att reflektera och engagera sig i samhället är en del av vårt uppdrag som stiftelse och vi gör det genom att inspirera till läsande och lärande. 

På grund av logistiska skäl riktar sig gratisdagen främst till skolor i Göteborgsområdet, men skolor från hela landet är välkomna att ansöka.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr