Gunnar Ardelius ny generalsekreterare för Sveriges Museer

Nyheter.
Gunnar Ardelius. (Bild: Sveriges museer)

NYTT JOBB. Gunnar Ardelius tillträder en ny tjänst som generalsekreterare för Sveriges museer. Han efterträder Jeanette Gustafsdotter, nuvarande kulturminister.

– Jag är mycket glad över att ta mig an uppdraget som generalsekreterare för Sveriges Museer. En spännande förlängning av mitt engagemang i frågor som rör politik, kultur och folkbildning. Sveriges Museer har en avgörande roll som kunskaps- och demokratibärare. Jag ser fram emot att stärka, samla och synliggöra museibranschen, säger Gunnar Ardelius i ett pressmeddelande.

Gunnar Ardelius är författare och PR-konsult, utbildad vid Biskops Arnö författarskola och Valand, och tidigare ordförande för Sveriges författarförbund. Närmast kommer han från en tjänst som verksamhetschef för Ideel Kulturallians.

– Gunnar är van vid att leda ett kansli i en paraplyorganisation som verkar genom sina starka medlemmar. Gunnar är en skicklig lobbyist som trivs i mediedebatter och han har bra nätverk i hela kultursektorn och likaså inom politiken. Sveriges Museers styrelse och kansli ser fram emot att arbeta ihop med Gunnar för att ytterligare stärka museernas position, säger Niklas Cserhalmi, ordförande Sveriges Museer.

Ardelius tillträder tjänsten 1 augusti 2022.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr