Förlagen slåss om Elliot Pages memoarer

Nyheter.
Elliot Page skriver sina memoarer (foto: Evan Agostini/AP/TT)

AUKTION. Skådespelaren Elliot Pages memoarer “Pageboy” har sålts till Flatiron Books efter en budgivning, skriver Deadline.

Det ryktas i den amerikanska bokbranschen att förlaget betalat tre miljoner dollar, ungefär 28 miljoner kronor, för rättigheterna. Ett ovanligt stort förskott, även när det gäller en känd persons självbiografi.

Memoarerna skildrar hur Elliot Page, som växte upp som Ellen Page i Halifax i Kanada, möttes av homofobi både i sin hemstad och senare i Hollywood när hon Oscarnominerades för rollen som Juno i filmen med samma namn.

Boken behandlar även reaktionerna när Elliot Page kom ut som trans i december 2020.

“Pageboy” kommer att ges ut under 2023. Flatiron Books har tidigare givit ut böcker av Oprah Winfrey, Jamie Oliver, Joe Biden och metoo-grundaren Tarana Burke.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr