Film om Zlatan lockar stor publik

Nyheter.
Granit Rushiti är Zlatan i ”Jag är Zlatan” (foto: Mark De Blok/Nordisk Film)

 

FILM. Efter att ha flyttats fram två gånger hade filmen Jag är Zlatan, om Zlatan Ibrahimovic, premiär i fredags. Efter den första helgen har Jens Sjögrens film, vilken skildrar Zlatans resa från barndomen i Rosengård till att bli en av världens bästa fotbollsspelare, setts av 61 000 besökare.

– Resan hit har varit lång, med pandemi och sena framflyttningar. Att äntligen kunna visa Jag är Zlatan för biopubliken är otroligt. När sedan Sverige visar sin uppskattning genom att dyka upp i massor, det är fantastiskt, säger Fredrik Heinig, producent på B-Reel Films, i ett pressmeddelande.

Rollen som Zlatan delas av Dominic Andersson Bajraktari och Granit Rushiti. Manuset är skrivet av Jakob Beckman och David Lagercrantz – den senare författare till den bok som filmen delar titel med och har som förlaga.

– Vi hade självklart hoppats att många skulle vara intresserade av att se Zlatan på bio. Men att över 61 000 har sett Jag är Zlatan är otroligt. Det visar verkligen vilken kraft som finns i svensk film när nivån är så hög som den är här, säger Anders Melin, Sverige-chef på Nordisk Film.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr