Farrokhzad och Linde tar över litteraturscen

Nyheter.
Athena Farrokhzad (vänster) och Ida Linde tar över litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm (foto: Anders Wiklund, Janerik Henriksson/TT)

KULTURHUSET. Ida Linde och Athena Farrokhzad blir de nya kuratorerna för litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Duon tar över efter Ingemar Fast, som har haft uppdraget sedan 1998.

“Vi är väldigt glada över förtroendet att få ansvara för litteraturen på Kulturhuset Stadsteatern. Vi hoppas kunna förvalta Ingemar Fasths viktiga arbete och utveckla nya format och mötesplatser. Framför allt ser vi fram emot att träffa läsare från hela staden, säger Linde och Farrokhzad i ett pressmeddelande.

Duon ska både driva Internationell författarscen och ansvara för Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris.

Ida Linde och Athena Farrokhzad är i dag författare, översättare och dramatiker. De är också lärare på Biskops Arnös författarskola – tjänster som de lämnar för sina nya roller.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr