De tacklar vår tids ödesfrågor

Nyheter.

Fakta: Aktuella utställningar
Konsthallen Accelerator är en del av Stockholms universitet, med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Utställningen “Experimentalfältet” visas från 10 mars i Stockholm. Medverkar gör Andrea Zittel, Malin Arnell, Åsa Elzén, Signe Johannessen, Uglycute, Kultivator, O och The non existent Center.”Moving to Mars” blir det första internationella stoppet på en världsturné för utställningen från the Design Museum i London och visas på Tekniska museet.

“Antropocen” organiseras av Art Gallery of Ontario i Toronto och National Gallery of Canada i Ottawa i samarbete med Fondazione Mast, i Bologna. Den är ute på en världsturné och kommer senast från Malmö Museer.

“Sjukt smart” visas på Rinkeby Folkets hus i Stockholm. Museer och konsthallar kan från 11 mars ha öppet med liknande regler som gäller för butiker och gym.

Åtta konstnärskap undersöker samtidens utmaningar, när konsthallen Accelerator öppnar igen den 10 mars. Utställningen “Experimentalfältet” knyter också an till platsens historia; så kallades den verksamhet som etablerades 1816 i syfte att utveckla Sveriges – och världens – moderna jordbruk. Det var en enorm satsning där man omvandlade sankmark till jordbruksmark. Men det var också här som man kom på idén att sluta låta marken ligga i träda.

Elin Swedenmark/TT

 

Det senaste från Nyheter

0 0kr