Cirkusfestival med poesi och minnesmagi

Nyheter.
”Moln” är en av många föreställningar som spelas under cirkusfestivalen Cirkusmania (foto: Jose Figueroa)

FESTIVAL. I veckan går startskottet för Stockholms stora cirkusfestival Cirkusmania – festivalen som sedan 2019 vill ge publiken en möjlighet att uppleva allt vad cirkus kan vara i dag.

Den 11–20 februari blir det avancerad luftakrobatik, kroppsaktivism, feministiska clowner, cirkuspoesi och mycket annat på ett trettiotal scener runt om i Stockholm.

Bland festivalens många höjdpunkter kan man bland annat nämna Kompani Giraffs musikaliskt präglad cirkusföreställning ”Moln”, som också är en livekonsert med Jonathan Johansson med utgångspunkt i Karin Boyes dikt med samma namn.

För de yngre kan man nämna föreställningen ”Minnet” med ”Talang”-aktuelle Peter Åberg, där han med humor, magi och olika tricks visar vad vårt minne är kapabelt till.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr