Britta Marakatt-Labba till Venedigbiennalen

Nyheter.

Britta Marakatt-Labba deltar i årets Venedigbiennal [foto: Janerik Henriksson / TT)

KONTUTSTÄLLNING. Britta Marakatt-Labba kommer att medverka på årets Venedigbiennal, tillsammans med de svenska konstnärerna Ulla Wiggen och Charlotte Johannesson. Biennalen anses vara en av de främsta i världen och dess 59:e upplaga öppnar i år den 23 april.

Kuratorn Cecilia Alemani bjöds i mars 2020 in till Sverige av Konstnärsnämndens internationella program för bild och form, IAPSIS, i samarbete med danska Statens Kunstfond och norska Office for Contemporary Art Norway.

”Det är mycket glädjande att se hela tre unika konstnärskap representerade i La Biennale di Venezia, ett direkt resultat av Cecilia Alemanis expertbesök i Sverige. I förlängningen synliggörs svenskt konstliv, samt våra konstnärer verksamma i Sverige”, säger Lena Malm, programansvarig vid IASPIS, i ett pressmeddelande.

Office for Contemporary art i Norge har huvudansvaret för den nordiska paviljongen, där de samiska konstnärerna Anders Sunna, Pauliina Feodoroff och Máret Ánne Sara kommer att representera Sápmi.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr