Åsa Larsson får deckarpris

Nyheter.
Åsa Larsson får årets deckarpris av Adlibris (foto: Fredrik Sandberg/TT)

LITTERATURPRIS. En bok om hur Sverige drivs in i ett hybridkrig med cyberattacker och drönare får Adlibris debutantpris. Boken “Honungsapan” är skriven av André Catry som själv är expert på it-säkerhet.

“Jag blir stolt och rörd av att få vinna det här priset, det gör mig väldigt ödmjuk att få ett sådant erkännande från alla som röstat. Det är bra att så många har uppmärksammat den här boken med tanke på den hotbild vi faktiskt har mot Sverige i dag”, säger Catry i ett pressmeddelande.

Adlibrispriset instiftades 2019 och delas ut i nio kategorier, bland annat för årets deckare, roman och barnböcker i olika ålderskategorier. Årets deckare blev “Fädernas missgärningar” av Åsa Larsson, årets roman “Stöld” av Ann-Helén Laestadius och årets barnbok 0–6 år “Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst” av David Sundin.

Vinnarna har röstats fram av omkring 20 000 bokläsare runt om i landet.

TT-Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr