Artister hedrar bortgångna filmarbetare under Guldbaggegalan

Nyheter.
Ur musikvideon till Can’t get into the spirit. (Foto: Anton Strandh)

HOMMAGE. Artisterna SYLVE och Kristin Amparo ska under 2022 års upplaga av Guldbaggegalan hedra de medarbetare inom filmindustrin som gått bort under det senaste året.

Detta gör de genom den nyskrivna låten ”Can’t Get Into the Spirit”, som handlar om saknaden och sorgen efter förlusten av en närstående.

– Det ska bli jättekul att sjunga tillsammans på Guldbaggegalan. Det känns fint att få hedra de som lämnat oss under året, säger Kristin Amparo och SYLVE i ett pressmeddelande.

– Varje år tillägnar Guldbaggen en stund åt att minnas och hedra de i filmindustrin som inte finns med oss längre. I år blev vi tillfrågade om vi kunde göra en specialskriven version av “Can’t Get Into the Spirit” till den viktiga stunden av galan, och självklart tackade vi ja till ett sånt fint uppdrag.

Kristin Amparo, född 1983, tilldelades 2009 Alice Babs jazzstipendium för ”innerliga tolkningar och djärv improvisationskonst.” Hon albumdebuterade 2015, och medverkade samma år i Melodifestivalen. SYLVE är låtskrivare och artist och släppte sin debut-ep i somras.

Guldbaggegalan sänds måndag den 24 januari i SVT1 och leds i år av Gina Dirawi.

Anna Brynhildsen

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr