Noterat: TellUs bokfestival blir DigiTellUs

Noterat.

Noterat-notiser-notis-Opulens

FESTIVAL. Imorgon, 5 december, är det dags för DigiTellUs, TellUs bok- och berättarfestival i Linköping som i år byter skepnad till digitalt format. För nionde året i rad äger festivalen rum på Linköpings bibliotek, men kommer för första gången att streamas live. Även om dörrarna, av förklarliga skäl, inte kan stå vidöppna så hoppas arrangörerna på stor interaktivitet.

Programmet består av olika samtal kring berättande. Det blir författarsamtal med bland andra Farhiya Feysal, aktuell med monologen Reflekterad olydnad tillika vinnare av Ortens Bästa Poet 2018, samt Erika Rockborn som nyligen avslutat sin trilogi Livmodermakt, Modermakt och Egenmakt. Panelsamtal, debatter, föredrag och uppläsning ur skrivartävlingarna Unga Berättare och Poesipandemi är några av de andra programpunkterna.

Mellan 10-16 på lördagen kommer hela evenemanget att streamas live från Linköpings bibliotek via deras facebooksida. För dem som missar sändningen kommer den även att finnas att titta på i efterhand på Linköpings biblioteks youtubekanal.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Noterat

0 0kr