Noterat: Så bjuder du samtiden motstånd

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

OPPOSITION. Känner du pensionen eller i alla fall den lite knarriga, ryggontsbistra ålderdomen smyga sig på? Har du en gång fått veta av en sån där barsk kedjerökande dansk donna att du är en get? Har du – gud förbjude – fått reklam för enklare mobilabonnemang med vänlig kundtjänst där en solbränd silverhane sprider en doft av Old Spice och Text-TV? Då är det dags att slå tillbaka. Exempelvis med hashtaggen #semmelwrap-är-inte-semla eller #jag-känner-mig-inte-som-kund-på-banken.

När nån gapig 19-åring tar för mycket plats i en chatt rekommenderas chatförkortningen SÅSDLDASJDMS som trots sin längd ändå är lättare att använda än dess uttolkning “Stig åt sidan din långhåriga drasut annars slår jag dig med spanskröret”. Övriga åsikter och företeelser ni kan chocka omvärlden med är att vilja ha tystnad på biblioteket, läsa Svenska Dagbladet från första till sista sidan, skicka handskrivna brev och kräva mer kärvhet och fräs i gudstjänsterna.

Vi väntar kanske lite med det mer tungt reaktionära som “Mer hantverksskickliga konstnärer!” och “Det räcker långt med nybryggt vanligt gott kaffe!”. För att inte tala om kravet på “skolor som förmedlar bildning och kunskap”.

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr