Noterat: Ryssland som granne

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

TERROR. Ponera att man flyttar Rysslands krigspropaganda till ett hyreshus. Hur skulle kärnan i resonemanget då låta? Kanske skulle det dyka upp en lapp i informationsglasskåpet i entrén med texten:

“Vi är ett gäng labila knarkhandlare med stort våldskapital och en rejäl kappsäck dynamit som flyttat in på tredje våningen. Att ni nu börjar installera säkerhetsdörrar, tecknar kontrakt på hemlarm och ställer basebollträn i hallen för att kunna värja er ser vi som en provokation. Dessutom anser vi oss vara rättrådigt kristna och det sitter en massa homosexuella och polyamorösa och andra liberala fjollor i fastigheten och dricker Baileys och diggar Erasure på blanka eftermiddagen så vi måste fantamig visa hur en riktig karl ska bete sig, det har vi läst i nån gammal skäggig 1800-talsmystikers bok” 
 
Jesper Nordström
 

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr