Noterat: Nu ska alla schellackpiffa själen

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

HJÄRTEFERNISSA. Renoveringskänslopjunk är det nya ordet. Sofias änglar eller Erik Haags uppstyrning av ett svartmögelbadrum eller före detta narkomans repiga matsalsbord i frodig antiintellektualistisk, lagom inkännande radhus-sentimentalitet.Inga tolvbarnsomalie-familjer i orten eller shopaholic innerstadsvrak för då tilltalas inte segmentet ”Carita och Per i Glömlösa”.

Polera och schellackpiffa själen. Tv som spekulativ snaskig socialbyrå i spillrorna av välfärdssamhället. Lagom-sorg och lagom-lyx i renoveringverkstäder på Österlen med stoffligt sinnligt ljus. Hjärtefernissa för det fåtal som får audienser hos möbelhipsters uppfödda av ZTV. Lite häääärlig guldkant för kapitalismens offer som levt lyckliga om inte 80-talets paradigmskifte kvaddat skyddsnäten in the first place och fråntagit dem resurserna att fixa sitt svartmögel eller slipning och lackering av bordet själva.

Allt i härliga suuuunda funktionskläder. Vill ni vi ska vara tacksamma nu era mediaparasiter med Fingerspitzengefühl att göra guld av vad för slags skit och misär som helst vilken under ert ingripande kan bli häääärligt och med nyyyy fiiiiin planlösning??

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.