Noterat: Antivaxxarnas ljusnande framtid

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

UPPHÄVDA RESTRIKTIONER. En av medelålderns tjusningar är att vakna upp helt kliniskt fri från baksmälla, göra sig några mackor, inviga sin mockabryggare och tända det nyss inhandlade dyra värmeljuset. Sedan en vederhäftig papperstidning med trycksvärtedoft. Där står att covid-19 är på väg ut. Bra så. Men jag förlorar mig bort i ljusets vajande låga och ser som i spåkulan en framtid för antivaccingrupperingarna. De kommer inte att lösas upp. Nej, nej, på intet vis.

Nu kommer de konsolideras och framställa sig som hjältarna. Via ord som renhet, hopp, naturlighet och annat tomteri kommer de såklart rida fram som åsnor på en åsna. Ett slags självrättrådig ödmjukhet och så lite frigörande dans och smoothies. Hur kommer deras framtidsvision att låta? Kanske så här:

Snart kommer det att ske en fördjupning av uppfyllelsen som solsystemet aldrig har sett. Blixten av komplexitet sker nu över hela världen. Det är i utvecklingen som vi återskapas. Denna myt tar aldrig slut. Eoner från och med nu kommer vi mystiker att förverkliga oss själva som aldrig förr när vi får ny energi av kvantsoppan. Framtiden kommer att vara ett andligt uppvaknande av transcendens. Det kan vara svårt att veta var man ska börja. Har du hittat ditt uppdrag? Drömlandskapet kallar på dig via molekylära strukturer. Kan du höra det?

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr