Myhrelds marginalanteckningar: Om att recensera

Litteratur.
Robert Myhreld_marginalanteckningar
Myhrelds marginalanteckningar. (Montage: C Altgård / Opulens. Grundbild från Pixabay.com)

LITTERATUR. Robert Myhreld är som bekant en av Opulens litteraturrecensenter. Under vinjetten Myhrelds marginalanteckningar kommer han då och då att ventilera sina tankar kring litteraturen men också ge ett och annat boktips till våra läsare. 

Tips: Robert Myhreld har också ett Instagramkonto som heter just marginalanteckningar.

Att recensera gör mig inte sällan illamående. Allt är ju bara framkrystade upprepningar som med lite tur innehåller minimala variationer som man snokat fram i de mörkaste av mörka vrår i själen. Böckerna jag ska skriva om är istället oftast säregna. De har en kärna i sig som särskiljer dem från andra böcker. Det där med att allt väsentligt redan är skrivet är ju bara dumheter. Tiden släpar sig tyvärr framåt och nya (miss)öden och samhällelig orättvisa finns att skriva om, även om det ska erkännas att det alltid är de utsatta i samhället som får smaka på den. Det dyker hela tiden upp författare som har en alldeles egen stil, medan en krake som jag är fast med min bristfälliga fantasi och den vokabulär jag lärt mig. Det är svårt att spränga sig ut ur fängelset som är en själv.

ROBERT MYHRELD
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Litteratur

0 0kr