Sweden Behind

Konst

LANDSBYGD. Fotokonstnären Thomas H Johnsson är verksam i Landskrona men har ställt ut runt om i världen. Hans kommande bok och utställning skildrar ett bortglömt Sverige. Opulens har nu fått möjlighet att förhandsvisa ett urval av hans vackra bilder. 

Det samtida Sverige verkar allt som oftast handla om våra storstäder. När det framgångsrika ska skildras handlar det om livet innanför tullarna. När problemen ska lyftas fram handlar det om förorterna. Resten av vårt land verkar tillhöra en avlägsen historia. En bortglömd radioskugga utan röst.

I en tid med ett allt snabbare och mer förenklat informationsflöde är det nödvändigt med långsammare toner för att synliggöra och gestalta en subtil bild av tillståndet. Tystnaden. Villrådigheten.

Sweden Behind är arbetsnamnet på fotokonstnären Thomas H Johnssons kommande bok och utställning. Och Opulens har nu fått möjlighet att förhandsvisa ett litet urval av materialet. En stillsam och personlig fotografisk betraktelse av Sverige idag. Klicka på bilderna för att förstora dem.

 

STEFAN BERGMARK

Alla artiklar av Stefan Bergmark

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Konst