Konstnärlig frihet – ute i kylan eller inne i värmen

Konst.
Carolina Falkholts målning ”Yttrandefrihet!/Cвабода слова!/Freedom of speech!” målad 2012 i Alingsås. (Bildkälla: Wikipedia)

KONTROVERSIELLA. Ida Thunström reflekterar över två kontroversiella, men sinsemellan mycket olika, konstnärers skapande. Den ene heter Dan Park och den andra Carolina Falkholt.

Dan Park är i i farten igen i Malmö. I förra veckan spred han planscher över staden, som deklarerade att black metal-banden Absurd och Graveland, båda med rasistiska influenser, skulle spela på musikklubben Plan B i Malmö. Spelningen skulle äga rum den 30 november, och så kan det ju inte få se ut. Vilket det inte heller gjorde, Plan B hade ingenting med vare sig planscherna eller de nämnda banden att göra.

IDA THUNSTRÖM
ida.thunstrom@opulens.se

Ida Thunström är konstnär. Vid sidan av sitt konstnärskap har hon regelbundet varit aktiv som konst- och litteraturrecensent och publicerat konstrelaterade texter för olika tidningar, främst kulturmagasin. Ida kommer ursprungligen från Stockholm och är verksam både inom och utanför Sverige.

Det senaste från Konst

Med bilen som konsthall

PUNKATTITYD. Maria Johansson har träffat Stockholmsbaserade Konsthall 323 som använder sig av
0 0kr