Spara pengar i dagens köp-samhälle

Sponsrat.

 

I dag konsumerar vi allt mer och mer. Det är inte alls konstigt att ha vilja lite mer av något trevligt eller gott, speciellt när sommaren kryper fram, men för att spara pengar inför framtiden är det bra att se över sin ekonomi och se vad som kan räknas som överflödigt. Just varför man spenderar mer än vad man tjänar är varierande.

Det kan vara födseln av ett nytt tillskott i familjen, jobbyte eller så vill man helt enkelt fira livet lite för ofta. Tyvärr så håller det inte i slutändan. Det finns en del tips och tricks där ute i världen och nu är de viktigaste samlade här.

Titta över vad pengarna går till varje månad
Det finns alltid en chans att man har ett bortglömt autogiro som ligger och drar en mindre summa. Om man har en eller flera abonnemang så kan det vara bra att kolla hur nödvändiga de är. Även de som används till och från. Det kan vara att man har flera streamingtjänster, olika träningskort och andra typer av abonnemang. Ta en titt och se vilka som verkligen är väsentliga.

Ibland finns det billigare abonnemang
Om man tecknade ett abonnemang för några år sedan så finns det en chans att billigare alternativ existerar i dag. Söker man sig till rätt hemsida eller butik så kan man troligtvis få ett mycket bättre och billigare abonnemang.

Justera bolån
Med bolån går det att förhandla räntan genom lånerådgivare som Consector. Det som händer då är att lånerådgivaren sätter bankerna mot varandra och de tävlar om vem som kan ge en bäst ränta. Oavsett hur mycket man betalar procentuellt så vill banken ha kvar en som kund och kan då erbjuda en bättre ränta, om inte en ny banker har ett bättre alternativ så klart.

Hitta någon eller några jag-dagar
Det är väldigt kul att äta lunch och middag ute eller gå ut på en drink men bara att äta lunch ute för ofta kommer kosta dig tusentals i månaden. Ett alternativ som sparar några lappar är att plocka ut någon dag i veckan eller månaden som är där för att lyxa till det.

Avstå från fordon som kostar månatligen
Kollektivtrafik eller bil är två väldigt bekväma sätt att ta sig till jobbet men det kan kosta skjortan att behöva köpa månadskort eller bensin. Är jobbet nära så är det bäst att cykla eller gå – både för kropp och plånbok. Om avståndet är för långt så är samåkning ett trevligt alternativ.

Vill du veta mer om hur du sparar eller behöver du hjälp med räntan på ett befintligt lån? Gå in på Consectors hemsida för att få tag i alla tips och en lånerådgivare som kan hjälpa dig.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.