Massor av spännande Tv-sport att njuta av i sommar

Sponsrat.
Foto: Jan Vašek (Pixabay)

Vilken fantastisk sommar med massor av otroligt spännande Tv-sport som vi alla har att se fram emot. En smak av allt som komma skall har vi redan nu under det pågående Ishockey-VM i Lettland. Sverige som inledde turneringen med två riktigt usla insatser med förlust mot Danmark (3–4) och sedan även mot Belarus (0–1) studsade sedan tillbaka och fullkomligt krossade Schweiz med hela 7–0.

I matchen mot Schweiz så visade verkligen Tre Kronor hur otroligt bra som man faktiskt kan spela även utan att de stora svenska NHL-stjärnorna medverkar. Faktum är att det skulle vara få- om än någon av de spelare som är med i den svenska VM-truppen idag som skulle platsa om Tre Kronor hade kunnat haft sitt absolut bästa lag på plats. Detta säger också enorm mycket om vilken stor världsmakt Sverige också är i ishockey.

Det krävs dock att Sverige troligtvis vinner 3 av de 4 återstående matcherna i gruppspelet för att det med säkerhet ska bli slutspel för Tre Kronor, om inte så kan de två inledande förlusterna visa sig bli ödesdigra. I de matcher som återstår i gruppspelet så möter Tre Kronor i tur och ordning Tjeckien, Storbritannien, Slovakien och Ryssland.

I väntan på Fotbolls-EM

Den stora TV-festen för många är annars det som sedan väntar, fotbolls-EM, 11 juni-11 juli så spelas det från 2020 uppskjutna mästerskapet. Sverige som hamnat i grupp E tillsammans med Spanien, Slovakien och Polen är på förhand en tuff grupp att ta sig vidare ifrån men där blågult ändå ska ha goda möjligheter till avancemang.

Sveriges premiärmatch i turneringen spelas 14 juni med match mot Spanien i Sevilla, avspark sker kl. 21:00 och bör bokas in i TV-kalendern omgående om man ännu inte hunnit att göra detta. I väntan på förhoppningsvis stora blågula framgångar i EM så kan man som alltid välja att ladda upp med att kolla klipp från tidigare EM eller VM som Sverige har medverkat i.

För andra som föredrar att ladda upp på andra sätt så kan allt från att kicka boll- eller dricka några kalla pilsner med vännerna till att spana in en IX chat eller svensk sex chat medan andra kanske hellre laddar upp inför fotbolls-EM med att spela FIFA 21 på sitt nya PlayStation 5.

Här skulle man kunna tro att sportsommaren på TV skulle vara över men icke sa nicke, efter fotbolls-EM avslutats den 11 juli så väntar knappa två veckors återhämtning innan det till sist är dags för sommar-OS i Tokyo 23 juli-8 augusti.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.