Gör din flytt smidig

Sponsrat.
Foto: Pexels.com

Att byta bostad, det kommer ofta med mer än bara en enda utmaning. Det kan vara både arbetsamt så väl som det kan vara riktigt roligt. Om du vill göra det mindre jobbigt att flytta, så kan du välja att kontakta Cama Service. För då kan du få hjälp med både flytten och städningen som kommer efter. För det är ju så, med en flytt, så kommer ju vissa måsten. Att flytta bohaget från den ena bostaden till den andra samt att det även ska göras en flyttstädning.

Utöver flytt av bohag och flyttstädning, så finns det ju en hel del annat som måste göras före eller i samband med att du flyttar. Du bör bland annat se till att göra adressändring, samt flytta abonnemang, säga upp avtal och skaffa nya samt ändra så att din hemförsäkring gäller din nya bostad. Se till att börja med allt i god tid före det är dags att flytta. Det är skönt att ha många delar avklarade på flyttdagen.

Rensa och packa på smart sätt

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att packa, så bör du se till att börja med en rejäl rensning av ditt hem. Se till att slänga det som är trasigt, samt ge bort eller sälj prylar du inte har användning för. Du får då bra mycket mindre att packa ner och packa upp! När du sedan väl ska packa, se då till att ha riktigt många flyttlådor, gärna av samma sort, så de är enkla att stapla. Packa inte för tung i dina lådor och se till att noga märka upp dem med vad det är i, eller vilket rum de ska till. Det underlättar din uppackning en hel del. Se till att inte packa ner viktiga saker i dessa lådor, utan ha dem separat. Det gäller bland annat nycklarna till nya bostaden, kontrakt och annat.

Planera in din flyttstädning

Om du tänker att du ska utföra din flyttstädning på egen hand, se till att planera in när i tid det ska göras. Se även till att ha gott om tid på dig. Det tar oftast bra mycket längre tid än vad du tror! Du kan med fördel även se till att skaffa en bra checklista, där det står vad det är du ska göra i alla rum. Det gör det lättare att inte missa något. För det är lätt hänt annars! Se till att ha kvar alla städprodukter som du behöver för att kunna göra en bra städning. Se även till att ha kvar en stol, eller en trappstege, så att du når upp överallt. Ha även kvar lampor i alla rum, så att du ser vad du gör!

Förenkla flytten

Du som vill göra din flytt så enkel som möjligt, du bör anlita Cama Service. Du kan då få hjälp med att packa alla saker samt få dem flyttade till din nya bostad. De kan även ta hand om din flyttstädning, så att den blir gjord snabbt och lätt.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.