Premiär för radio på Opulens

Redaktionellt.

Idag öppnar vi en radioavdelning på Opulens.se med tre poddar i olika ämnen. Först ut är Skogarna med ett rykande färskt avsnitt om Djävulens närvaro i litteraturen. 

Sex+ är en sexpositiv podcast som diskuterar sex och relationer på ett lustfyllt och personligt sätt. Podden drivs av Padma Schrewelius och Per Pettersson. ”Förhoppningen är att både vi själva och ni som lyssnar lär er något under tiden, men framför allt har vi roligt och trevligt tillsammans”.

TMP är en podcast om teknik, musik och politik av Samira Ariadad, Christoffer Kugg och Rasmus Fleischer. ”Underjordisk danskultur och hacking, gemensamma rum och anarki.”

Skogarna är en litteraturpodd som diskuterar texter vilka på olika sätt ”skapar friktion, häver sig upp ur boksidorna och går ut i rummet.” Podden drivs av Andrea Lundgren som är kritiker och författare, aktuell med den kritikerrosade romanen Nordisk fauna.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

Ha en skön sommar!

SEMESTER. Som tidigare år har nu Opulens ordinarie utgivning uppehåll. Under tiden
0 0kr