Livesamtal: Hur påverkar pandemin kulturjournalistiken?

Redaktionellt.

LIVESAMTAL. Hur inverkar pandemin på yrkesverksamma kulturskribenter? Har allmänhetens uppfattning om kultur och vikten av kultur i tidningar och tidskrifter förändrats?

Ett streamat samtal mellan Opulens och Goethe-Institutet. Samtalet förs på engelska mellan vår medarbetare Lars Anders Johansson och berlinbaserade frliansjournalisten Tobi Müller med kulturskribenten Malin Krutmeijer som moderator.

Malin Krutmeijer är frilansande kulturskribent, framför allt för Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad och Aftonbladet. Hon skriver om fack- och skönlitteratur, filmkritik och samhällsdebatt.

Lars Anders Johansson är författare, musiker och journalist. Han har skrivit två diktsamlingar och flera fackböcker, samt givit ut fem fullängdsalbum. Lars Anders har arbetat som kulturjournalist, nyhetsreporter och programledare i dagspress och tv. Dessutom är han medarbetare på Opulens.

Tobi Müller, född och utbildad i Schweiz, är frilansjournalist och moderator i Berlin. Han arbetar för olika nyhetsbyråer och radioprogram, bl. a. Deutschlandfunk Kultur, Spiegel Online, Zeit Online, republik.ch. Just nu skriver Tobi en bok om pop och teknologi som ges ut i höst av Hanser Verlag Berlin.

 

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

Opulensredaktionen önskar alla läsare och medarbetare en glad Förstamaj.
0 0kr