Dokumentärroman om Harry Martinson – Opulens släpper sin första bok

Redaktionellt.
Telegrammet från New York av Lars Nordström är en dokumentärroman om Harry Martinson

Nu släpps Opulens förlags första bok. Telegrammet från New York av Lars Nordström är en dokumentärroman om Harry Martinsons liv.

Bakom Telegrammet från New York  ligger många års forskning om Harry Martinssons moders liv bland svenskarna i Oregon och Martinsons egna texter vävs samman till en berättelse om längtan, skuld, heder och en rad tragiska omständigheter. Romanen är ett försök att förstå hur en mor kunde lämna sina barn och hur hennes beslut kom att forma en hel familjs öde.

Lars Nordström är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade i slutet av 1970-talet till Oregon för att studera vid Portland State University. Efter avslutade studier fortsatte han till Uppsala Universitet för en doktorandutbildning i amerikansk litteratur. 1984 förde stipendier och forskningsanslag honom tillbaka till Oregon där han fem år senare disputerade på en studie av tre amerikanska författarskap. Hans senaste bok, Skogshuggarna i Fjärran västerns skogar: En unik svensk utvandringshistoria(2016), handlar om svenska skogshuggare längs Columbiafloden vid förra sekelskiftet.

Om du vill läsa mer om Lars Nordström och Telegrammet från New York  eller beställa boken så klicka här >>

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

Midsommar, sommarskylten, info om sommaren med Opulens

Trevlig sommar!

Opulens tar nu sitt sedvanliga sommaruppehåll och är på plats igen måndagen
0 0kr