“Jag kallar det en saga”

Poddar.

PODD. Som konstnär, vare sig man arbetar med film eller litteratur, behöver man ibland gå vidare, testa nya riktningar. Gäst i detta avsnitt av Dinter utan filter är författaren och poeten Tom Malmquist.

Poeten skriver plötsligt en roman, romanförfattaren ett filmmanus. Vad händer i det där processerna? I dagens Dinter utan filter träffar vi en författare som skrivit dikter och så kallad autofiktion, men som nu tagit steget och skrivit vad han själv kallar en saga, romanen Döda löv.

Gäst i detta avsnitt är författaren och poeten Tom Malmquist. Tom Malmquist debuterade som poet med diktsamlingen Sudden Death. Han slog igenom litterärt med den auofiktiva romanen I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Han andra prosabok var All den luft som omger oss.

Om podcasten och tidigare avsnitt >>

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Poddar

Djupare borrning

  PODD. Sedan Steve Sem Sandberg besökte Dinter utan filter har han
0 0kr