Reslow blir SD:s man att hjälpa Syrien på plats

Media.

Som ett led i Sverigedemokraternas strävanden att hjälpa till på plats har Jimmie Åkesson besökt platser i norra Irak och Syrien. En avstickare till Afghanistan fanns ursprungligen med i programmet, men ströks eftersom Jimmie Åkesson var tvungen att åka hem för att titta till sitt hus i Sölvesborg där barn kastat ägg och äggkartonger mot huset.

Vid ett möte med Nya syriska armén, NSA som bildades av och fortsatt får stöd av mäktiga grannar, berättade värdarna att striderna och angreppen skördat tiotusentals dödsoffer i regionen under senaste månaderna. Många invånare i området hotades av svält sedan deras försörjningslinjer skurits av. Många är på flykt.

– Är det så illa? Ja, vi har ju lite av samma sak hemma i Sverige. I Sölvesborg till exempel springer horder av barn runt i villaområdena och kastar saker på våra hus, det är ju helt oacceptabelt, sa Jimmie Åkesson till sina värdar.

Åkesson efterlyste också information om vad Sverigedemokraterna och Sveriges riksdag där han sitter, kan göra för att hjälpa till i den svåra situationen.

– Vad behöver ni? Filtar? Portionsförpackningar med mat? Jag kan lägga maten i äggkartonger som jag hittat i trädgården hemma, upplyste Jimmie Åkesson med en lite flackande blick och ett ängsligt leende i riktning mot imamen som var värd för mötet.

Åkesson hade blivit lovad att få resa runt i området och få träffa olika grupperingar men även dessa besök ströks med tanke på Åkessons snabba reträtt.

– Ja, vi hade ju stora saker på gång hemma i Sverige också. Det var presskonferensen om äggkastningen mot mitt hus, ett hot mot demokratin, säkert från samma vänsterkretsar som alltid demonstrerar och bär sig åt. Men framförallt att hade vi ju fått över en snubbe som heter Patrick Reslow från Sjöbo som vill vara med oss. Han tillhör ju moderaterna så det blev en stor grej.

– Tyvärr var jag lite dåligt påläst vid presskonferensen. Jag visste inte att inget annat parti ville ha honom på sina listor, men va fan, nån nytta ska vi väl ha av honom. Och han har väl inte sagt något som avslöjar att han är nazist, eller hur? Vi slipper ju i alla fall betala hans lön på 60 000 i månaden, den får ju Anna Kindberg Batra betala eller om det är riksdagen som sköter sånt, jag vet inte.

Men, åter till ditt Syrien-besök, vad ska ni göra på plats egentligen?
­

– Ja, vi får se, där är väl mycket att göra. Vi får väl utrusta en expedition eller varför inte ta upp det i riksdagen. Det är väl dags att föra upp hjälpen på plats på en högre nivå, kan jag känna. Därför har jag gett uppdraget att fixa det till vår nye talesman i hjälp-på-plats-frågor Patrick Reslow. Han har ju hjälpt många på plats under sin framgångsrika karriär i moderaterna, tror jag.

BENGT SAGER
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Media

0 0kr