Mycket kukmätning blir det

Media.
Collage: C Altgård / Opulens.

PRESIDENTVAL. ”Håll ut kära vänner, snart peakar det. Snart kulminerar det tragikomiska spektaklet på andra sidan Atlanten”, tröstar Erik Cardelús.

Mycket kuk blev det när Amazon öppnade sin svenska e-handelssajt häromdagen. Kunderna möttes av en genital kommers utöver det vanliga, med alltifrån ”kuk-borstar” till ”kuk-tavlor” Däremellan salufördes ”stjärtar som höll blombukett” och ”örhängen med pärlor för europeiska prostituerade”, plus en hel del andra pikanterier, enligt SVT-nyheter.

Allt för publiken, alltså. För nog är publicitet alltid publicitet, även om den algoritmiska översättningen skevar. And the show goes on, även här i världens mest amerikaniserade land, Sweden, där de senaste månadernas nyhetsrapportering dominerats av presidentvalet på andra sidan Atlanten. Ett val där två svamlande seniorer mäter organ med varandra.

Showen har snurrat på i världens maktfullaste land, landet med de bästa universiteten, de vassaste basketbollspelarna och de godaste burgarna. Landet med shoppingmallar, coola artister och crazy cats med gimmicks, weapons and gadgets. Landet som vi lärt oss att älska med modersmilkshaken och som nu är mer polariserat än någonsin, med två falanger som har svårt att tala med varandra, i en infekterad och illaluktande splittring som skär genom befolkningar, arbetsplatser och familjer.

Opulens Global

Du har väl inte missat Opulens Global?

Valet där åsnan och elefanten mäter sina organ i en ändlös kavalkad av dynastiska dickpics. I stoj och stök. För ingen blonderad överkamning har någonsin fladdrat och flappat så mycket som nu. Ingen skrävlig gubbe har någonsin dragit så många lögner som sänts i prajmtajm och som kommenterats, dissekerats och analyserats, på längden och tvären, upside down and inside out. Det har varit freakshow och svart politisk satir, fyra år som dränkt oss i kladdig sörja från Washington till Vadstena.

Så håll ut kära vänner, snart peakar det. Snart kulminerar det tragikomiska spektaklet på andra sidan Atlanten, det slaskiga och snaskiga svamlet och fulspelet som inte har lämnat oss en endaste stund i fred, varken dag eller natt, i slott eller koja. Så ge inte upp. Håll ut. Snart är det över och vi får all tänkbar tid att shoppa kuk-tavlor och kuk-borstar igen.

ERIK CARDELÚS
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Media

0 0kr