Välgörenhetsauktion för Ukraina drog in 90 000

Nyheter.
(Foto: Annamaria Anderson)

VÄLGÖRENHET. Kommunikationsbyrån AWB i Stockholm lanserade i torsdags tillsammans med sina vänner på Södermalm en välgörenhetsauktion för Röda Korsets hjälparbete i Ukraina.

Söderhjälpens auktioner bestod av en mix av Södermalmsrelaterade upplevelser och produkter. På eventsidan står det att ett stort Södermalmscommunity med butiker, restauranger, privatpersoner, med mera, har varit med och hjälpt till. Nöjesguiden noterar att bland budgivningen fanns det en extra allt-upplevelse signerad Hammarby Fotboll och även en Cocktailskola med bartendern Andreas Bergman.

Vi på AWB kände likt många andra att vi ville bidra till Ukraina och det fruktansvärda som sker i landet. När vi började prata med våra vänner och kollegor på Söder så föddes idén om Söderhjälpen. Ett initiativ under devisen Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Jimmy Johansson, VD på AWB, till Nöjesguiden.

Söderhjälpen började på Tradera den 31 mars och avslutades den 3 april. Auktionen drog in 92 029 kronor och alla pengarna från auktionerna kommer gå direkt till Röda Korsets hjälparbete i Ukraina.

Alexander Olsson

Det senaste från Nyheter

0 0kr