Tracey Emin vill få sitt konstverk nedplockat

Nyheter.
Tracey Emin donerade sitt verk “More passion” 2011 när David Cameron var premiärminister (foto: Akira Suemori/AP)

CORONAPROTEST. Den brittiska konstnären Tracey Emin vill att hennes konstverk i premiärministerns bostad på Downing Street plockas ned. Premiärminister Boris Johnsons “beteende och brist på ånger” över festerna på Downing Street, trots rådande restriktioner, är “bisarr” förklarar Tracey Emin för The Guardian.

2011, när David Cameron var premiärminister, donerade Tracey Emin ett verk i neon med texten “More passion” till regeringens konstsamling. Verket placerades utanför det så kallade terrakottarummet på Downing Street som ofta används som gästrum. På instagram uppger konstnären nu att hon har bett om att få det borttaget, och föreslår att det ska flyttas exempelvis till ambassaden i Kairo eller läggas i förvaring.

“Jag känner att ‘More passion’ är det sista som den nuvarande regeringen behöver. Den nuvarande situationen är skamlig” skriver Tracey Emin.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr