Thunberg tar hjälp av profiler till ny bok

Nyheter.
Greta Thunberg under en skolstrejk för klimatet tidigare i mars (foto: Paul Wennerholm/TT)

BOKPLANER. Klimataktivisten Greta Thunberg har sammanställt en handbok för att hjälpa läsaren att förstå olika klimatkriser runt om i världen och hur de hänger ihop.

Över 100 mer eller mindre kända personer från vitt skilda fält har bidragit till boken, som heter “The climate book”.

Bland dem märks kanadensiska författaren Margaret Atwood, Världshälsoorganisationens etiopiske chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, franske ekonomen Thomas Piketty och kanadensiska journalisten Naomi Klein – samt flera framstående klimatforskare.

“Min förhoppning är att den här boken blir en sorts uppslagsbok för att förstå de här olika men nära sammanlänkande kriserna”, säger Greta Thunberg i ett pressmeddelande.

Boken ges ut av förlaget Penguin Random House i Storbritannien i oktober och ska senare ges ut i USA samt andra delar av världen.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr