Sarenbrant mest utlästa e-boken på Nextory

Nyheter.
Sofie Sarenbrants “Skyddsängeln” toppar Nextorys lista över utlästa böcker (foto: Claudio Bresciani / TT)

E-BÖCKER. Sofie Sarenbrants “Skyddsängeln” är vinnare i Nextory E-book Awards, tidigare kallat stora e-bokspriset. Priset är instiftat av boktjänsten Nextory och årets mest utlästa titlar vinner. I vuxenkategorin följs Sofie Sarenbrant av Lucinda Rileys “Den saknade systern” och “Där den sista lampan lyser” av Mari Jungstedt.

Mest utlästa barnböcker är “Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut” av Carin Johansson, “Alf och Hajen” av Kim Dalsgaard och “Vem blöder” av Stina Wirsén. I år har boktjänsten också noterat ett extra stort intresse för kategorin samhälle och politik, som man nu har lagt till.

Där ligger Diamant Salihu i topp med “Tills alla dör”, följt av “Brev till mannen” av Bianca Kronlöf och “Depphjärnan” av Anders Hansen.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr