Nytt album av Annika Norlin

Nyheter.
Annika Norlin. (Foto: Viktor Sjödin)

ALBUMSLÄPP. I morgon släpps Annika Norlins nya album Mentor. Det är det första album artisten ger ut under det egna namnet.

Norlin, som tidigare gett ut album under namnen Hello Saferide när hon sjunger på engelska och Säkert! när hon sjunger på svenska, släppte i höstas de två singlarna “Pengar” och “Hydra”. Den ena låten skriven på svenska, den andra på engelska, och upplägget att blanda låtar på olika språk kommer vara genomgående på albumet Mentor. 

– Att det blev hälften på svenska och hälften på engelska beror mest på att jag nog skrev texter på bägge språken till de flesta låtarna, sedan tog jag det jag tyckte blev bäst, sa Annika Norlin i ett pressmeddelande i samband med höstens singelsläpp.

– Tidigare har jag varit idédriven: “Nu ska jag göra en sådan här skiva.” Den här gången fanns ingen övergripande tanke, snarare en låt för låt-känsla, lite som ett blandband.”

Annika Norlin är född i Östersund 1977, och har sedan albumdebuten Introducing… Hello Saferide 2005 blivit en av Sveriges mest hyllade singer-songwriters, flerfaldigt grammisbelönad och 2018 års mottagare av Evert Taube-stipendiet. Hon debuterade även som skönlitterär författare 2020 med novellsamlingen Jag ser allt du gör, vilken nominerades till såväl Augustpriset som Borås Tidnings debutantpris.

Mentor släpps fredagen den 21 januari.

Anna Brynhildsen

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr