Mika Romanus ny chef för Konstnärsnämnden

Nyheter.
Mika Romanus blir ny direktör för Konstnärsnämnden (foto: Melker Dahlstrand)

NYTILLSATT. Regeringen har utsett Mika Romanus till direktör och chef för Konstnärsnämnden. Romanus är i dag förbundsdirektör på fackförbundet Scen & Film och har tidigare bland annat varit enhetschef och ställföreträdande generaldirektör för Statens kulturråd.

“Konstnärernas arbete är en grundförutsättning för ett vitalt kulturliv och Konstnärsnämndens uppdrag har under pandemin visat sig viktigare än någonsin. Jag är glad och hedrad över uppdraget och hoppas kunna medverka till att stärka konstnärernas ställning”, säger Mika Romanus i ett pressmeddelande från kulturdepartementet.

Konstnärsnämnden är en statlig myndighet vars övergripande uppgift är att främja möjligheter för konstnärer att vidareutveckla sitt konstnärskap, att främja konstnärlig utveckling och stödja nyskapande kultur.

Mika Romanus tillträder sin nya tjänst den 15 augusti och hennes förordnande varar i sex år.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr