Madonna kräver ändring av vapenlagarna

Nyheter.
Madonna är den senaste i raden av kändisar som kräver en förändring av de amerikanska vapenlagarna. (Foto: Evan Agostini/AP/TT)

PROTEST. Skolskjutningen i Uvalde, som hittills har krävt 21 människors liv, har fått Madonna att reagera. I ett känslosamt inlägg på Instagram höjer hon sin röst för mer restriktiva vapenlagar, rapporterar NME och flera andra medier.

“Hur är det möjligt att en 18 år gammal pojke, som själv är ett barn, kan köpa två automatgevär på sin födelsedag utan bakgrundskontroll, utan säkerhetsträning, utan att några frågor ställs?????”, skriver den amerikanska världsstjärnan i inlägget.

Madonna konstaterar att vapenlobbyorganisationen National Rifle Association, NRA, blockerar frågan om vapenlagarna i USA, trots att siffran över ihjälskjutna i landet är “högre än det finns dagar på året”. Hon kräver obligatorisk övning och ett prov för alla som äger vapen – ungefär som inför ett körkort.

Madonna är den senaste i raden av kändisar som har uttalat sig om massakern i Texas. Tidigare har bland andra Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Finneas och skådespelaren Michael McConaughey uttryckt sin sorg och vrede över skolskjutningen.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr