Kulturminister krävs på svar efter SvD-intervju

Nyheter.
Kulturminister Jeanette Gustafsdotter frågades ut i riksdagens frågestund under torsdagen (foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT)

DÅLIG START. Efter en intervju som under förra veckan publicerades i Svenska Dagbladet har den nytillträdda kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) fått det hett om öronen – och bland annat kritiserats för att ha framstått som otydlig och klyschig i sina svar.

Den uppmärksammade intervjun ledde också till att Gustafsdotter under torsdagens frågestund i riksdagen frågades ut av Moderaternas kulturpolitiska talesperson Kristina Axén Olin, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

På frågan ”vad anser kulturministern att kultur är?” svarade Jeanette Gustafsdotter att hon inte läst allt som skrivits om henne för att inte tappa fokus på sitt uppdrag och fortsatte:

Det vill säga att motverka att det demokratiska samtalet drunknar i hat och hot. För att säkra att kulturen finns över hela landet för alla oavsett bakgrund. Och så klart – starka fria oberoende medier, sa kulturministern under frågestunden.

Jeanette Gustafsdotter tillträdde posten som kulturminister i november 2021.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr