Kulturkändisar följde partiledardebatten

Nyheter.

 

Malena Ernman, Vicky von der Lancken, Lisa Nilsson och Johan von der Lancken på åhörarläktaren under dagens partiledardebatt (Anders Wiklund/TT)

PANDEMIN. Flera kulturarbetare hade samlats för att följa dagens partiledardebatt i riksdagen idag. På åhörarläktaren syntes bland andra artisterna Lisa Nilsson, Malena Ernman och Lasse Holm samt skådespelaren Per Andersson.

“Vi är här och utnyttjar våra demokratiska fri- och rättigheter, vi bevakar vår kulturbranschs intressen”, förklarar Lisa Nilsson i ett inlägg på Instagram.

“Vi eftersöker en påläst och medveten kulturpolitik som värnar både kulturindustrin och samhällsmedborgarna. Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle. Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande. Hittills inte ett ord om planer för kulturpolitiken”, fortsätter hon.

Lasse Holm anser också att kulturfrågorna lös med sin frånvaro.

Jag är här för att markera att kulturen lider, blöder, och som vanligt åsidosätts. Inte en enda av partiledarna tog upp den svåra situationen, säger han till Expressen.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr