Göteborgsoperan släpper fler biljetter

Nyheter.
Göteborgsoperan släpper biljetter till flera föreställningar (foto: Adam Ihse/TT)

GLÄDJEBESKED. Beskedet att restriktionerna släpper från den 9 februari innebär också att kulturinstitutioner som Göteborgsoperan kan släppa fler biljetter.

Nu ökar man biljettantalet till musikalen “Kärlek skonar ingen”, operan “Herr Arnes penningar”, operetten av “Champagnetårar” (som har premiär i Skövde den 10 februari) och danskvällen “Here not here”.

“I snart två år har vi växlat mellan att vara helt stängda och gradvis öppna, vi har planerat om verksamheten konstant och varit innovativa och följsamma vid varje nytt besked. Nu tar vi ett djupt andetag och arbetar för att få vår stora publik tillbaka, vilket innebär ett hårt jobb,” säger vd:n Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Stora salongen har en kapacitet på 1 276 platser och operan har under rådande restriktioner släppt mellan 370 och 390 biljetter till föreställningarna.

“Slopade restriktioner från och med nästa vecka innebär alltså att det nu finns fler biljetter att boka”, skriver man.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr