Filmvisningar stoppas i Ryssland

Nyheter.
Robert Pattinson, left, and Zoe Kravitz pose for photographers upon arrival for the screening of the film ‘The Batman’ in London Wednesday, Feb. 23, 2022. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP) LENT154

KRIGSPROTEST. Walt Disney Company meddelade på måndagen att man stoppar kommande biograffilmer i Ryssland, som en reaktion på invasionen av Ukraina.

“På grund av den oprovocerade invasionen av Ukraina och den tragiska humanitära krisen så pausar vi biografsläpp i Ryssland, inklusive den kommande filmen ‘Röd’ från Pixar”, heter det i ett uttalande från Disney, rapporterar Variety.

“Med tanke på den växande flyktingkrisen kommer vi under tiden att arbeta med organisationer för att ge akut hjälp och annat humanitärt bistånd till flyktingar”, fortsätter uttalandet.

Kort efter Disneys besked meddelade filmbolaget Warner att filmen “The Batman”, som har premiär i veckan, inte kommer att visas på ryska biografer. Liknande besked kom senare från filmbolaget Sony Pictures. Bland annat ställs visningar in av filmen “Morbius”, som skulle ha haft biopremiär i april.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr