Noterat: Vår tids hjältar

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

Claus Von Stauffenberg, officeren som ledde sammansvärjningen mot Hitler, Rosa Parks och den där överläkaren på Bispebjerg Hospital i Danmark som förfalskade dödsattester för att judar skulle kunna smugglas, i likbil, till hamnen gömda i en kista med andningshål och sedan bli förda, med roddbåt, till Malmö, har fått sina samtida efterföljare.

Ni i Frihetsmarschen i Malmö den gångna helgen är vår tids hjältar. Att gå hela 400 meter under poliseskort längs en städad gågata, fylld med hemska kafékedjor och 7-eleven och prydliga blomsterbutiker, för att ni vill protestera mot att ta vaccin, ja, det kräver mod.

Vi följer spänt er kamp och jag riktigt känner hur nackhåret reser sig. Kan vi kanske hjälpa er på något sätt i kulisserna med kampsånger och trycka flygblad på vinden nattetid på samma vis som kommunisterna gjorde i Berlin 1942?

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr