Noterat: Konsten att köpa duschhandtag

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

MANLIGHET. Jag må ha vissa kompetenser. Till dem hör inte det praktiska. Likafullt fick jag en ”order” från Pia att köpa ett duschhandtag på Clas Ohlson på shoppingcentret Femman i Göteborg. Jag, alltså. Med en stor tumme mitt i handen. Där stod ett dussin män med verktygsbälte och blåställ. Sådana som kan. Min ångest nådde nya nivåer. Hur gör jag?

Jag lyckades smyga mig fram till duschhandtagen. Trettio män till. En liten tjej, som nog dock visste, hon också. Min ångest bottnade främst i: Finns här ett otal varianter? Vad f-n säger jag då? Efter någon timma smög jag mig emellertid fram till kvinnan. Jag hade ju att välja på att göra bort mig på plats eller att bli utskälld av Pia. Jag harklade mig. Drev upp testosteronnivåerna. Sa: ”Ja, ett duschandtag. Finns det olika dimensioner?”. ”Nej, det är standardiserat”, log kvinnan. (åhhh, tänkte jag). ”Jag tar den där vita, med böj”.

Fem minuter senare gick jag rakt över gången och köpte mer vin än vanligt.

Carsten Palmer Schale

LÄS FLER NOTISER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Noterat

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

Noterat: Domstolstrots

HÄXJAKT. Under 1990-talet förmedlades  mer än lovligt många advokatserier via min tjock-tv,
0 0kr