Dela:

Bläddra per

Bjurwald med Giertta (media)

Helena Giertta och Lisa Bjurwald (Foto: Qia Rindevall)

Lisa Bjurwald och Helena Giertta, chefredaktörer för tidningen Författaren respektive tidningen Journalisten, samtalar om aktuella mediafrågor.

Tidigare avsnitt:

Metoo och Dokumentet – hur mycket har förändrats på 40 år? 

I det här avsnittet diskuterar Bjurwald med Giertta det nya medieetiska systemet och Aftonbladets Dokumentet från 1978. Karin Alfredsson är dagens studiogäst.  Hon är journalist och författare, bland annat till flera deckare och till Sveriges första facklitterära bok om våld mot kvinnor, och är aktuell med dokumentären Sex, sprit och solidaritet  om Aftonbladets Dokumentet. Svt sänder dokumentären den 20 april.

Sociala medier, Dawit Isaak och journalister som säljer prenumerationer

I detta avsnitt diskuteras Dawit Isaak som nu suttit fängslad i sex tusen dagar, stormen kring vilka böcker som får kulturstöd, Mittmedias idé att journalister ska ringa upp tidigare prenumeranter, den förnedrande behandlingen av Gui Minhai samt sociala medier.

 

MeToo och Mittmedia

I detta avsnitt diskuteras den nya kulturpolitiska arenan Folk och Kultur, Lärarförbundets inskränkning av den egna tidningens oberoende, brister i kulturjournalistiken, författararvoden, problematiken med namnpubliceringar under Metoo samt reaktioner på Journalistens reportage om Sanna Wikström som dog efter att ha blivit dåligt behandlad av sin arbetsgivare Mittmedia.