En tjänstemans meditationer

En tjänstemans meditationer
Utgiven 2018
Förlag: MultiMedia Movement
Pris: 189 kr

Klicka här för att köpa boken…

Departementschef Sten Hammar är en grå tjänstemannasjäl. Isolerad i sin bunker kommunicerar han i en pågående valkampanj. Hans genetiska programmering börjar avta och han ger sig ut. I en väntande limousine förbereder han sitt tal till nationen. Bara halvt mänsklig balanserar han mellan dröm och verklighet.

”Iförd armbindel med företagssymbol gestaltar Sten Hammar sin konsumtionsestetik. Med affärsmagi och folkdesign formger han den nya människan i detta formidabla epos. I går, i dag och i morgon löper samman i ett expanderande rum där prosa möter lyrik. Jag kallar det textlabyrint”, säger iodine Jupiter. ”Ambitionen är att roa och oroa, skapa en suggestiv väv.”

Sagt om boken:

”Ett expansivt, originellt och tänkvärt framtidsepos” Mats Linderoth, BTJ, nr 3, 2019.

”En fantastisk och oroväckande inblick i de som påskyndar ekologins undergång … jag är förtjust” Freke Räihä, Magasin Opulens, 20 november 2018

”Han drar åt detaljerna, texterna är sylvassa och sanningen kristallklar” Micheles Kindh, Blaskans vänner, Facebook, 17 oktober, 2018

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.