En lagom rolig bok

Författare: Gussy Löwenhielm
Förlag: Pug förlag 2018
Pris: 129 kr

Klicka här för att köpa boken…

”Det är viktigt med yttrandefrihet, men det får man väl inte säga i det här jävla landet.”

Vad händer om man sätter svensken under luppen och studerar hens (inte hennes, inte hans!) beteenden? Ja, plötsligt händer det! – kanske ingenting alls. Eller så händer det att man nästan skrattar ihjäl sig. Sådär precis lagom alltså.

”På sommaren är det viktigt att vänta en timme efter man har ätit. Sen kan man äta igen”.

Skrattade du? Hoppas ingen hörde.

En lagom rolig bok om Sverige är nämligen boken som är mycket mer än den heter, fastän den aldrig skulle våga skylta med det – allt i enlighet med Jantelagen. Här utforskas det svenska svårmodet med humor och kollektiv självinsikt. Fantastiskt och roligt, men alltid och aldrig varken mer eller mindre.

Författaren Gussy Löwenhielm älskar Sverige, men kan inte blunda för dess gråton. Han är utbildad copywriter med fyra böcker i bagaget och har utöver åtta år av ståuppkomik skrivit manus åt bland Parlamentet, Kvarteret Skatan och diverse program i P3. Hans skämtsamma illustrationer syns nu varje vecka i Opulens och han är samtidigt aktuell med den egna humorpodden ”Du måste skämta”.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.