Dela:

Bläddra per

Kommande utgivningar

 

Kvartetten: &, Eller, Om, Så av Solvej Balle, i översättning av Jonas Rasmussen

Solvej Balle (foto: Simon Lewis)

Med Kvartetten återintroduceras Solvej Balle (f. 1962) i Sverige. Boken innehåller fyra korta prosaböcker som, även om de är skrivna under en period på närmare 25 år, har många likheter i kompositionen och grundprinciperna samt genom omtagningar, speglingar och motsättningar. Titlarna (&, Eller, Om och Så) är de ”logiska konstanter” som utgör grunden för logikens utsagor. Balle skapar mötesplatser mellan språkets sätt att sammanfoga och sönderdela världen på. Med en stilistiskt enkel men högkoncentrerad prosa laddar hon karaktärerna och tingen med både djup och höjd.

Jonas Rasmussen (foto: Lars Gundersen)

 

Jonas Rasmussen (f. 1975) är verksam som översättare av dansk skönlitteratur och har översatt bl.a. Morten Søndergaard, Pia Tafdrup och Claus Beck-Nielsen.

 

L’uomo senza contenuto av Giorgio Agamben

Under våren 2019 kommer vi bland annat att ge ut den italienske filosofen Giorgio Agambens L’uomo senza contenuto (1970). Svensk titel saknas än så länge men den italienska betyder ”människan utan innehåll”.

Giorgio Agamben (foto: Frontread)

Giorgio Agamben (f. 1942) är filosof och professor i estetik vid universitetet i Verona. Till hans mest tongivande verk räknas Homo Sacer: den suveräna makten och det nakna livet och Undantagstillståndet. L’uomo senza contenuto är det första av Agambens verk om estetisk teori som översätts till svenska.

L’uomo senza contenuto (1970) kommer översättas av Nils Järvinen (f. 1985) som arbetar som översättare från bl.a. italienskan, tyskan och franskan.

 

 

Prenumerera gratis
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
RSS